15:00

Lycksele IF

Referat: Ohtana/Aapua FF - Lycksele IF

Hemma på Byavallen vinner OAFF komfortabelt över Lycksele med 4-0 (3-0)
OAFF inleder starkt och trycker tillbaka Lycksele på egen planhalva. Första läget kommer redan i inledningen när Adam skarvar ett långt inkast av Hector till Johannes Pekkari på vars nick gör målvakten en fin räddning. Ledningsmålet kommer i den fjärde minuten när en låg frispark från Hector skär igen försvaret och Johan Svanlöv kan enkelt bredsida in 1-0. OA dominerar spelmässigt men kommer inte till dom riktigt vassa lägena förrän i den 21:a minuten när Adam vinner en nickduell och får in bollen framför mål där Danne Mäki skarvar vidare och Joel Hiltunen avslutar med att tåa in 2-0. Lycksele har sin enda målchans när James Takashi Teaway får på ett fint skott mot Felles högra stolpe där Felle med fingertopparna får bollen till hörna. I halvlekens slutminut slår Hector en boll som studsar ut till Nisse Kenttä som från 10 meter får på en kanonträff där bollen borrar sig upp i nättaket till 3-0, vilket också blir paussiffrorna. Resultatet i paus speglar matchen där OA visat effektivitet även om det spelmässigt finns mer att hämta.

I andra halvlek försöker Lycksele inledningsvis få in en snabb reducering och trycker på i medvinden men OA-försvaret har inga större problem att hålla motståndarna stången. Efter ca en kvart börjar OA äga allt mera boll och matchen känns avgjord och blir mer en väntan på slutsignalen. Tyvärr får vi en knäskada på John Kalla som såg allvarlig ut. I den 75:e minuten slår Johan Svanlöv en hög boll in i straffområdet där målvakten missbedömer vinden, tappar bollen ut till Hugo Fagervall som behärskat sätter 4-0. Lyckseles James Teaway har sedan ett bra läge som en snabbt utrusande Felle parerar. Matchens sista läge blir OA:s då Hugo skjuter ett skott som målvakten parerar och på returen sätter Joel en bredsida från bra läge men rakt på målisen och matchen slutar 4-0.

Sett över 90 minuter är det en helt rättvis seger där OAFF mer eller mindre kör över Lycksele med sin fysiska styrka. Felle har en lugn dag i målet men tvingas till ett par kvalificerade räddningar. I den starka backlinjen går extraplussen till Daniel Mäki och Nils Kenttä, vars 3-0 stängde matchen. På mittfältet dominerade OAFF helt och där går extraplussen till Johan Svanlöv och Hector Garcia. Offensivt går plusset till Hugo Fagervall som spikade slutresultatet och med lite tur hade det blivit ett mål ytterligare. I Lycksele går plussen till backlinjens Anton Ackermann, mittfältaren Kabbah Sayon Glahn samt forwarden James Takhasi Teaway Jr. Mycket bra domarinsats av André Samuelsson som inte lät sig påverkas av liggande/klagande spelare.

Laget: Felle - Liam, Kotten, Mäki, Nisse - John (ut 65), Hector, Svanlöv, Joel H - Adam, Johannes P (ut 83)
Ers: Hugo (65), Sakrin (83), Elias P, Joel O, Thewin, Elias Y, Elio